Politie LaMa krijgt bijstand van defensie voor KAMP LAMA als teambuilding

Op vrijdag 27 september 2024 vond een bijzondere teambuilding plaats voor de operationele leden van de eerstelijnspolitie(interventieploegen) van politiezone LaMa. Bezieler en initiatiefnemer achter deze teambuilding is één van de twee hondengeleiders van het team die in samenwerking met defensie een uniek teamevent met knipoog naar Kamp Waes te organiseren.  

teambuilding PZ LaMa

De dag begon met een inspirerende uiteenzetting door ”Fly” uit het populaire televisieprogramma. Zijn woorden zetten de juiste mindset neer en daagden de deelnemers uit om hun grenzen te verleggen. De deelnemers voorafgaandelijk totaal niet wat hun te wachten stond. De eerste grensverleggende uitdaging volgde hierop al snel: afdalen van de brandweertoren in Eisden-Dorp via de rappelmethode, een spannende start van een dag vol uitdagingen.

Zonder smartphones en met volle focus gingen de deelnemers in teams aan de slag om vier proeven op verschillende locaties naar behoren te volbrengen:

  • Het succesvol oversteken van een vijver met een slackline waarbij het volledige team in een raftboot diende terecht te komen;
  • Het tactisch doorzoeken van een verlaten pand waarbij een gijzelnemer diende gearresteerd te worden en een gijzelaar bevrijd moest worden;
  • Het uitlopen van een uitdagende “devilrun”;
  • Een vierde proef werd georganiseerd i.s.m. speurhondengeleiders van de dienst hondensteun van de federale politie; Hierbij diende het team in een bos een memorisatie-opdracht te vervullen zonder dat ze wisten dat er een speurhond het bos werd ingestuurd die hun kon lokaliseren en uit het spel zetten.
     

Teamwork en doorzettingsvermogen stonden centraal tijdens deze proeven. Deze ervaringen versterkten niet alleen de teamgeest, maar stelden de inspecteurs ook in staat om de vaardigheden die ze in de opleiding en/of hun dagelijks werk hebben aangeleerd op uitdagende wijze in de praktijk te brengen. 

De dag werd afgesloten met een laatste adrenalineick: een deathride van een mijnschacht in de Terhills Eisden, een onvergetelijke ervaring die de grenzen van de deelnemers nogmaals op de proef stelde.

Deze teambuilding heeft niet alleen geleid tot een versterking van de onderlinge band binnen het team, maar ook tot persoonlijke groei. De inspecteurs hebben hun aangeleerde vaardigheden en skills aangescherpt, maar ook nieuwe grenzen ontdekt en overwonnen. 

Een groot dankwoord gaat uit naar alle betrokken diensten en vrijwilligers die deze dag mogelijk maakten.

POLITIE LANAKEN-MAASMECHELEN

Labels