Politie LaMa pakt drie winkeldieven op

Op vrijdag 26 juli 2024 werden drie meerderjarigen, (twee vrouwen en één man) de vrouwen  respectievelijk 41 en 19 jaar oud en de man 20 jaar oud op heterdaad, betrapt bij het plegen van winkeldiefstallen. 

Voertuig politie lama

De drie werden gevat door het securityteam welke het doen en laten van de verdachten via camerabewaking en eigen waarnemingen volgden. Er werd vastgesteld dat ze betrokken waren bij meerdere winkeldiefstallen. De politiezone Lanaken-Maasmechelen werd opgeroepen voor de nodige vaststellingen ter plaatse. De verdachten werden gearresteerd en meegenomen voor verhoor. Na een doorzoeking van het voertuig werd er een buit aan gestolen kledij ter waarde van + 5.000 euro aangetroffen. Deze goederen werden inmiddels terugbezorgd aan de benadeelden. 

Na verhoor werden de verdachten voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Tongeren. Deze bevestigde hun aanhouding en liet hen overbrengen naar de gevangenissen Hasselt en Lantin. 

Politie Lanaken-Maasmechelen zal bij het vaststellen van dergelijke feiten steeds adequaat optreden. Op die manier willen wij ons maximaal inzetten om de kans op slachtofferschap bij winkeluitbaters in te perken en alzo bij te dragen aan een veilige ‘shop’-ervaring voor hun klanten.

Labels