NAVO-Top 14/06/2021 - Mobiliteitsinformatie

Op maandag 14 juni zal een NAVO-top plaatsvinden in Brussel. Deze zal uiteraard talrijke officiële bezoeken van staatshoofden en regeringsleiders met zich meebrengen, waaronder het eerste officiële bezoek van de president van de Verenigde Staten van Amerika aan België op 13, 14 en 15 juni 2021. Bijgevolg worden er op die dagen verschillende veiligheidsmaatregelen genomen die gevolgen zullen hebben voor het verkeer binnen de gemeente Zaventem, maar wij zullen alles in het werk stellen om de impact op het dagelijks leven hiervan zo veel mogelijk te beperken en zo kort mogelijk te houden. Wij danken u nu reeds voor uw begrip. Er zullen tijdelijke verkeersafsluitingen plaatsvinden aan het op- en afrittencomplex op de H. Henneaulaan, de brug over de E40 op de Leuvensesteenweg, de Woluwelaan aansluiting RingO, het op- en afrittencomplex Sterrebeek, de Ring 0 en de E40 tussen de Ring 0 en het Reyerscomplex te Brussel. Stop nooit op een autosnelweg!

Ook in de buurgemeenten Steenokkerzeel, Kraainem, Machelen, Diegem, Evere en Sint-Lambrechts-Woluwe en in onze hoofdstad Brussel worden veiligheidsmaatregelen genomen die gevolgen zullen hebben voor het verkeer. Zo zal er ook een parkeerverbod zijn binnen de verschillende veiligheidsperimeters vanaf zondag 13 juni tot en met dinsdag 15 juni en verkeersafsluitingen. Het gaat onder meer over de omgeving van de NAVO te Evere en de omgeving van het Koninklijk Paleis, de Amerikaanse ambassade, “The Hotel” en de Europese wijk in Brussel.

Voor wat betreft de site van de NAVO, zal de A201/Leopold III laan (verbinding Nationale luchthaven) de gehele dag in beide richtingen afgesloten worden tussen de Ring 0 en het kruispunt met de Jules Bordetlaan op 14 juni.

De site van de ambassade USA te Brussel: de Hertogstraat en de laterale rijweg van Regentlaan tussen de Wetstraat en Lambermontstraat zal van ‘s middags 13 juni afgesloten blijven tot en met 15 juni.

De site van de Europese instellingen te Brussel: de gebruikelijke perimeter (Europese top) zal afgesloten worden op 15 juni in de ochtend.

De omgeving van het Koninklijk Paleis te Brussel: enkel op 15 juni verkeershinder op het Paleizenplein, Troonplein, Brederodestraat en het Warandepark.

Ook in Brussel zullen er verschillende verkeersafsluitingen plaatsvinden en zullen verschillende tunnels afgesloten worden voor verkeer. Een doorlaatbewijs is enkel geldig op de wegen buiten de autosnelwegen.

Om Brussel te bereiken tijdens deze NAVO-top is het gebruik van het openbaar vervoer aangewezen.

Labels