Verkeerscontrole Afrit R0 naar Hector Henneaulaan: 208 inbreuken vastgesteld in één uur tijd

foto: www.werkenaandering.be

Op vraag van burgemeester Ingrid Holemans voerde de verkeersdienst van de politiezone Zaventem een verkeerscontrole uit in de nabijheid van de vernieuwde op- en afritten van de H. Hennaulaan.  De burgemeester had signalen ontvangen, van ongeruste burgers, over de gevaarlijke verkeerssituatie ter plaatse. Tijdens de verkeerscontrole, op 27/06/2024, op de afrit van de R0 naar de Hector Henneaulaan werden maar liefst 208 inbreuken vastgesteld binnen een tijdsbestek van slechts één uur. De controle was gericht op bestuurders die hun rijweg niet volgen en hierdoor andere bestuurders in gevaar brengen, dit om zo de file op de buitenring R0 te vermijden.

Naast deze overtredingen werden er nog drie voertuigen geverbaliseerd omdat zij het kruispunt onnodig blokkeerden. Eén taxi bleek niet conform de Vlaamse wetgeving te zijn, en bij de controle werd vastgesteld dat drie voertuigen rondreden met een vervallen keuringsbewijs. Daarnaast kon één bestuurder geen geldig verzekeringsbewijs voorleggen.

Deze gerichte controle maakt deel uit van de inspanningen van de PZ Zaventem om de verkeersveiligheid te verbeteren en de naleving van de verkeersregels te handhaven. Volgens burgemeester Holemans leidt het overtreden van de verkeersregels niet alleen tot verkeershinder, maar verhoogt ook het risico op ongevallen en zorgt voor een onveilige situatie voor alle weggebruikers. Verkeersveiligheid blijft één van de prioriteiten binnen het zonaal veiligheidsplan van de politiezone Zaventem. 

 

foto: www.werkenaandering.be

Labels