Resultaat controleacties 22/02/2021

Op maandag 22 februari hield onze politiezone twee controleacties.

Bij de eerste actie (van 7u30 tot 14u00) in de omgeving van het station en op de wekelijkse markt lag het accent op de naleving van de coronamaatregelen. We hebben het virus immers nog niet overwonnen. Het aantal besmettingen neemt opnieuw toe. We stelden vast dat vooral het correct dragen van het mondmasker soms een probleem is. Er werden terzake zeven waarschuwingen gegeven. Een mondmasker dragen is thans erg belangrijk in de strijd tegen het coronavirus, ook voor jongeren. Doordat je zowel je neus als je mond ermee bedekt, worden de druppels tegengehouden die vrijkomen wanneer je niest, hoest of zelfs praat. En zo is er dus minder kans dat jij iemand besmet, maar ook dat iemand jou besmet. Een mondmasker dragen is uiteraard niet de enige maatregel. Door alle "gouden regels" tegen corona goed te blijven toepassen, verkleinen we het risico des te meer! Daarnaast stelden de inspecteurs tijdens de actie twee inbreuken vast op parkeren en dat één bestuurder aan het bellen was achter het stuur.

Bij de tweede controleactie, van 20u00 tot 21u15, werd in de eerste plaats gecontroleerd op alcohol en drugs. Er werden 69 voertuigen aan de kant gezet. Eén bestuurder blies positief (0.44 mg/l). Er werd ook één pv uitgeschreven voor onaangepaste snelheid en één voor door het rode licht rijden. Controle op rijden onder invloed blijft nodig, ook buiten de BOB periodes. Je brengt niet alleen je eigen leven in gevaar, maar ook dat van anderen. Je bent nonchalanter, slaperiger, je reactiesnelheid is trager: allemaal zaken die levensgevaarlijk kunnen zijn in het verkeer.

Voorts werd tussen de eerste en tweede controleactie door alle beschikbare ploegen maximaal patrouille gereden in het kader van diefstalpreventie. Er werden tevens een aantal personen en voertuigen gecontroleerd. Want ook de strijd tegen diefstallen blijft een prioriteit voor onze politiezone.

Labels