Onze vriend de hond....

Ook al is de hond een zeer trouwe mensenvriend toch blijft hondenpoep een probleem. Omdat nog niet alle hondeneigenaars doodrongen zijn van het feit dat zij de poep van hun hond moeten opruimen doet de lokale politie van Zaventem tijdens de vakantiemaanden een sensibiliseringsactie. Honden blijven welkom hun poep echter niet. Alle hondeneigenaar krijgen tijdens deze actie een rolletje hondenpoepzakjes en een flyer.

De hondeneigenaar moeten poepzakjes bij zich hebben als zij met hun hond gaan wandelen. Degene zonder zakjes zullen in een eerste fase aangesproken worden en krijgen een waarschuwing. Gezien een verwittigd man/vrouw dubbel telt wordt er een volgende keer geverbaliseerd.

Het GAS-reglement van Zaventem voorziet dat honden aan de leiband gehouden moeten worden. Dit werd voorzien om de veiligheid van de andere wandelaars en zeker kinderen te waarborgen.

De lokale politie van Zaventem is van mening dat de meeste hondeneigenaars verantwoordelijke personen zijn doch de paar onverlaten, die hun hondenpoep zomaar achterlaten, zorgen voor veel ergernis bij de burgers. Als iedereen verantwoordelijk omgaat met zijn huisdier geeft dit een meerwaarde voor de ganse gemeenschap in Zaventem.

Labels