veilige schoolomgeving

VEILIGE SCHOOLOMGEVING WEEK VAN 22/04/2013 TOT EN MET 26/04/2013

Zaventem: In de week van 22/04/2013 tot en met 26/04/2013 heeft de PZ Zaventem, in kader van het actieplan Veilige Schoolomgeving, extra toezicht gehouden aan de verschillende scholen op het grondgebied van de politiezone.

Alzo werd er op 22/04 en 23/04 preventief opgetreden om vervolgens vanaf 24/04 tot en met 26/04 repressief op te treden.Tijdens het preventief optreden werden 4 bestuurders aangesproken inzake het niet dragen van de veiligheidsgordel, 2 bestuurders inzake het niet verlenen van voorrang aan voetgangers op de oversteekplaats, 1 bestuurder inzake het negeren van een bevel bevoegd persoon, 1 bestuurder inzake inbreuk ingevolge het verkeersbord C31 en 5 voetgangers inzake het niet oversteken op de aanwezige oversteekplaats.

Bijkomstig werden verschillende inbreuken vastgesteld inzake parkeren op het trottoir en op minder dan 15m van een bushalte.

Tijdens het repressief optreden werden 2 bestuurders geverbaliseerd inzake het niet dragen van de veiligheidsgordel en twee bestuurders inzake inbreuken ingevolge het verkeersbord C3. Tevens is gebleken dat er zich een gevaarlijke situatie voordoet aan Kerkdries te Sterrebeek aan de aanwezige oversteekplaatsen. De bevoegde diensten werden van dit probleem in kennis gesteld.

Het extra schooltoezicht waarbij eerste preventief en vervolgens repressief werd opgetreden, heeft dus duidelijk zijn nut bewezen gezien afname van de verkeersinbreuken naar het einde van de week toe.

Labels