Controle horeca 15/07/2020

Mensen hebben de weg teruggevonden naar de restaurants en cafés. Het nemen van extra hygiënische maatregelen is hierbij enorm belangrijk, in het bijzonder op deze locaties waar het virus zich snel kan verspreiden door passage van veel verschillende personen. Er wordt dan ook verwacht dat iedereen zijn/haar verantwoordelijkheid neemt.



Om na te gaan of alle horeca-uitbaters de geldende richtlijnen respecteren, voerden we gisteren (15/07/2020) een grote controle uit. Er werden verspreid over de verschillende deelgemeenten 12 etablissementen gecontroleerd. We keken hierbij niet enkel na of de uitbaters alle mogelijke voorzorgen hebben genomen, maar ook of eventuele drukte de veiligheid van de klanten niet belemmert.



Sommige zaken waren volledig in orde, maar soms kon het toch beter.

Wat er bijvoorbeeld werd vastgesteld:

- menukaarten worden niet ontsmet

- tafels worden niet gereinigd

- mondmaskers worden niet correct gedragen



Er werd gisteren voornamelijk waarschuwend (politiebevel laten tekenen) en sensibiliserend opgetreden. De flyer van FOD Economie "Opstart in de horeca" werd aan de uitbaters overhandigd. Slechts één van de gecontroleerde horeca-uitbaters werd geverbaliseerd, omdat de overtredingen zich opstapelden met als belangrijkste overtreding: geen drager van mondmaskers. Er zullen de komende weken nog nieuwe controles uitgevoerd worden bij de reeds gecontroleerde horecazaken alsook bij de horecazaken die van ons nog geen bezoekje hebben gekregen. Bij een hercontrole zullen degenen, die er nu met een waarschuwing vanaf kwamen, bij een nieuwe overtreding wel proces-verbaal opgesteld krijgen. Dit werd ook zo meegedeeld aan de uitbaters en/of aanwezig personeel.

Labels