Een pluim voor onze lokale recherche

Man aangehouden die geseind stond voor een gevangenisstraf van 3 jaar



De lokale recherche van de politie Zaventem heeft vrijdag middag (31/01/2020) een 41-jarige man uit Zaventem aangetroffen in het Brusselse. Hij stond sinds december geseind met onmiddellijke aanhouding na een veroordeling tot een gevangenisstraf van 3 jaar in het kader van een reeks diefstallen. De man werd meteen overgebracht naar de gevangenis van Sint-Gillis.





Shouldersurfers op heterdaad betrapt



Vrijdagavond werden een 40-jarige man en een 32-jarige vrouw van Roemeense origine en zonder vaste verblijfplaats door de lokale recherche van de politie Zaventem in nauwe samenwerking met de veiligheidsdiensten van Ikea op heterdaad betrapt tijdens het plegen van feiten van shouldersurfing in het winkelmagazijn Ikea te Zaventem.

De man was tijdens de interceptie in het bezit van valse identiteitsdocumenten maar werd uiterlijk geïdentificeerd aan de hand van zijn vingerafdrukken. Op basis van deze afdrukken bleek dat hij nog geseind stond voor een openstaande gevangenisstraf van 3 jaar in Frankrijk voor soortgelijke feiten. Hij kwam al eerder in aanraking met de Belgische politie. De dame was onbekend bij de politiediensten. Het navolgend onderzoek wees uit dat ze in 2019 meerdere gelijkaardige feiten gepleegd hadden op het Belgisch grondgebied, voornamelijk bij winkelketen Ikea. Betrokkenen werden, na verhoor, ter beschikking gesteld van het parket van Halle-Vilvoorde. De man zal worden uitgeleverd aan Frankrijk.

Labels