22/10/2019 - Eerste steenlegging nieuw politiecommissariaat

Dinsdag 22 oktober werd officieel de eerste steen gelegd van het nieuwe politiekantoor in Zaventem. Onder toeziend oog van het geïnteresseerd publiek gaven de burgemeester en de korpschef een klein woordje uitleg bij dit heugelijke moment alvorens over te gaan tot de eerste steenlegging.

steenlegging

 

De burgemeester van Zaventem, Ingrid Holemans vertelt waarom dit zo een belangrijk moment is: “Het huidige politiekantoor werd initieel opgetrokken in de jaren ’70 voor een dertigtal rijkswachters. Ondertussen is dit gebouw de uitvalsbasis van onze eigen lokale politiezone geworden waardoor we hier huisvesting moeten kunnen bieden aan 121 politiemedewerkers. Over de jaren heen hebben we geïnvesteerd om het gebouw leefbaar te houden, maar de ouderdomskwaaltjes bleven structureel aanwezig. Vandaag zetten we dan ook een volgende stap naar een nieuwbouw politiekantoor.”

“Veiligheid was een belangrijk element bij het uittekenen van de plannen”, aldus burgemeester Holemans. “Vroeger bouwde men zeer open politiekantoren, maar deze visie conflicteert met de hedendaagse normen die gesteld worden inzake veiligheid. We kozen nu voor een uitnodigend politiekantoor met optimale verzekering voor de veiligheid van zowel politiemedewerker als burger Uiteraard zijn functionaliteit en duurzaamheid ook essentieel. De afgelopen jaren zetten we reeds heel erg in op een versnelde vergroening van het gemeentelijke wagenpark. Dit nieuw politiekantoor wordt gebouwd in het verlengde van deze visie.” Het wordt een technisch hoogstaande infrastructuur, met een eigen schietstand en dojo, die ook verhuurd zullen worden aan de omliggende politiekorpsen.

“Wij verwachten dat het gebouw tegen het voorjaar of de zomer van 2021 klaar zal zijn”, vervolgt korpschef Jean-Pierre Van Thienen. “Eenmaal ingetrokken in het nieuwe commissariaat zal het oude gebouw afgebroken worden en beginnen we daar met het aanleggen van onze nieuwe schietstand en de omgeving.”

“Een veilig en functioneel politiekantoor zijn ontzettend belangrijk, zowel voor de burgers die hulp nodig hebben als voor de mensen die er zullen werken en dag en nacht voor ons klaarstaan” besluit Burgemeester Holemans. “We zijn terecht ontzettend trots op het door hun verrichte puike werk en hopen dat zij in hun nieuw gebouw hiertoe alle kansen zullen krijgen.”

 

Labels