Voertuigen op CNG

De lokale politie van Zaventem wachtte niet op de premie van de aardgasleveranciers om voertuigen op CNG te gebruiken. Niet enkel een goedkopere brandstof was belangrijk ook het milieuvriendelijke aspect van de voertuigen was belangrijk voor de aankoop.

Een eerste voertuig op CNG werd aangekocht in 2012. Het betrof een W Combo voor de verkeersdienst. In 2013 werden twee interventievoertuigen geleasd en in 2014 wordt een derde intervetievoertuig geleverd.

Er wordt afgestapt van de traditionele voertuigen met dieselmotoren en overgeschakeld op CNG-motoren. De lokale politie van Zaventem wil zo haar steentje bijdragen voor minder vervuiling door het verkeer. De politievoertuigen rijden samen ongeveer 200000km op jaarbasis.

De voertuigen zijn niet enkel minder vervuilend maar rijden ook geruislozer dan de diesels. Het motorvermogen is hetzelfde als bij dieselmotoren. In Zaventem staat er momenteel een tankstation voor CNG wat meegenomen is en verre verplaatsingen voor een tankbeurt overbodig maakt

Labels