Verkeersthema juni 2020

Mei loopt op zijn eind, tijd dus voor een update inzake ons maandelijks verkeersthema!

De afgelopen maand werden er 133 overtredingen vastgesteld aangaande het "tegen de rijrichting in parkeren". Hoewel dit thema vorig jaar al eens aan bod kwam, leert het aanzienlijk aantal inbreuken ons dat verscherpte aandacht hiervoor nodig blijft. Vermoedelijk hernemen we dit thema dan ook opnieuw later dit jaar.



Voor de maand juni zal bijzondere aandacht gaan naar "parkeren op minder dan 5 meter voor een oversteekplaats voor voetgangers". Veel mensen aanzien dit als een onschuldige overtreding en maken zich er bijgevolg makkelijk schuldig aan. Helaas zien zij het gevaar er niet van in. Door te kort op een oversteekplaats te parkeren, belemmer je ieders zicht. Zowel de voetganger die wil oversteken als het aankomende verkeer kunnen elkaar moeilijker zien, met alle mogelijke gevolgen van dien. 

Zoals reeds vaker aangehaald, draagt het gemeentebestuur van Zaventem eenieders veiligheid en in het bijzonder ook de verkeersveiligheid hoog in het vaandel: "Uiteraard houden onze politiemensen dagdagelijks toezicht op de verkeersveiligheid in het algemeen en in elk opzicht, maar door telkens een andere verkeersinbreuk in de kijker plaatsen werken we bovendien tevens sensibiliserend. Begrijpen waarom bepaalde regels moeten worden gevolgd en gezond verstand zijn de basis van een correct verkeersgedrag. Controleren blijft noodzakelijk en jammer genoeg is ook beboeten al te vaak nodig om het juiste verkeersgedrag te verkrijgen en veiligheid voor iedereen in de hand te werken, maar preventie is minstens even belangrijk. Het is essentieel gevaarsituaties te voorkomen en dat kan zeker bewerkstelligd worden door herhaaldelijk de aandacht te vestigen op de echte pijnpunten. Vandaar het grote nut van deze verkeersthema’s.", aldus burgemeester Ingrid Holemans.

Labels