Verkeersthema februari 2021

In januari werden er 264 vaststellingen gedaan in het kader van het verkeersmaandthema "parkeren links ten opzichte van de rijrichting".

Vandaag start alweer een nieuwe maand. We kondigen dus graag een nieuw verkeersthema aan. Ditmaal kozen we voor "afleiding achter het stuur". Hiermee sluiten we aan bij "automodus"-campagne van het VSV die gedurende heel de maand februari loopt.

Afleiding achter het stuur wordt aanzien als de nieuwe ‘killer’ in het verkeer. Afleiding is namelijk één van de grootste oorzaken van ongevallen in het verkeer. En het hoeft niet te verbazen: je smartphone is afleider nummer één achter het stuur. De verleiding is groot om iedere binnenkomende melding te checken en elke oproep te beantwoorden. Je denkt al snel dat je anders iets belangrijks zult missen. Terwijl de meeste van je telefoontjes, berichtjes en likes gerust kunnen wachten tot na je rit, want geen enkele melding is een ongeval waard! Ga dus in automodus voor je rijdt: zet je gsm op stil, op ‘niet storen’ of leg hem gewoon buiten handbereik. Zo word je niet afgeleid en kom je ook niet in de verleiding om je toestel te checken. En niet onbelangrijk: op die boete van 116 euro maak je dan ook al geen kans meer.

Meer info op: https://www.veiligverkeer.be/inhoud/campagne-ga-in-automodus-voor-je-ri… en https://beloofd.be/themas/afleiding.

Labels