Verkeerscontrole 27/04/2014

Op 27/04/2014 is de Lokale Politiezone overgegaan tot een verkeerscontrole. 62 Bestuurders hebben een ademtest afgelegd en deze resulteerde voor alle bestuurders "S"afe.

Er werden een twintigtal processen-verbaal opgesteld en dit voor verscheidene verkeersinbreuken.

Er werd een een minibus gecontroleerd waarin plaats voorzien was voor zes personen. Bij controle bleken er elf personen in het voertuig aanwezig te zijn waaronder twee baby's en drie kinderen < dan 1m 35 cm.

De twee baby's zaten los op de arm van de moeder en twee kinderen zaten gewoon in het koffergedeelte. Zij mochten hun weg niet verder vervolgen en er kwamen twee extra voertuigen ter plaatse om iedereen te kunnen vervoeren.

Bij controle van een voertuig voorzien van een proefrittenplaat bleek dat de bestuurder / eigenaar misbruik maakte van zijn proefrittenplaat. De proefrittenplaat werd in beslag genomen en terug overgemaakt aan de dienst DIV. De bestuurder was niet in het bezit van een rijbewijs en diende bijkomstig een verval van het recht tot sturen te ondergaan voor drie maanden. Hij diende ook nog verhoord te worden aangaande een faillissement.

Labels