Verkeerscontrole 11/09/2014

Op 11/09/2014 zijn #Pzzaventem en #Pzwokra gezamenlijk overgegaan tot een verkeerscontrole en dit te Wezembeek-Oppem langsheen de Wezembeeklaan.

Beide politiezones zetten tijdens de actie, die startte om 08 uur, 8 personeelsleden in. De actie werd versterkt door een ambtenaar van de FOD mobiliteit / controledienst ADR inzake controle van de veiligheid van gevaarlijke goederen en beveiliging.



Er werden 23 vrachtwagen gecontroleerd, 4 lichte vrachtauto's en 9 personenauto's. De 36 bestuurders legden allen een negatieve ademtest af.



Twee bestuurders van een vrachtauto werden betrapt op een overtreding inzake rij- en rusttijden. Eén vrachtauto was niet in orde met de ladingzekering en diende ter plaatse zijn lading vast te hechten alvorens verder te rijden. Drie bestuurders waren in overtreding inzake de ADR wetgeving en er werden onmiddellijke inningen opgesteld ten bedrage van 1430,00 euro. Er werd ook nog een overtreding vastgesteld inzake het niet bij zich hebben van een vervoersvergunning.



Vijf voertuigen, dewelke voorzien waren van een buitenlandse kentekenplaat, werden geverbaliseerd omdat de bestuurders van het voertuig in ons land zijn ingeschreven. Zij mogen zich ook nog verwachten aan een fiscaal proces-verbaal van de directie der douane en accijnzen.



Twee bestuurders waren onterecht geen drager van de veiligheidsgordel en zullen een onmiddellijke inning hiervoor ontvangen.

Bron: Directie operaties.

Labels