Veiligheidsmonitor 2021 - Warme oproep tot deelname: uw mening telt!

Hebt u een vragenlijst van de "veiligheidsmonitor" in uw brievenbus ontvangen? Vul deze dan zeker in voor eind november !

De veiligheidsmonitor is een nationale enquête die bij de bevolking gevoerd wordt over verschillende veiligheidsthema’s. Via dit kanaal wordt u, als burger, bevraagd over uw onveiligheidsgevoel, buurtproblemen, mogelijks slachtofferschap en de kwaliteit van het politieoptreden.

Veiligheidsmonitor productieproces

Het initiatief wordt georganiseerd door de politie, in samenwerking met de Federale Overheidsdienst (FOD) Binnenlandse Zaken en de lokale besturen. De verzamelde gegevens bevatten waardevolle informatie voor de uitwerking van ons veiligheidsbeleid.

In totaal werden 400.000 personen op toevalligerwijze geselecteerd. Deze mensen zullen een vragenlijst in de brievenbus ontvangen. Voor Zaventem gaat het over 1400 verzendingen.

De vragenlijsten worden vanaf half oktober verspreid. Enkel wie via de statistische toevalssteekproef wordt geselecteerd, zal de enquête in de brievenbus krijgen en kunnen deelnemen. Mogen wij vragen om de nodige tijd te nemen om de vragen te beantwoorden. Uw medewerking is van groot belang. De resultaten helpen ons om onze dienstverlening te verbeteren. Deelnemen kan eenvoudig, online via internet of via een vragenlijst op papier. Uw antwoorden worden volledig anoniem verwerkt.

De resultaten worden in het eerste semester van 2022 verwacht en zullen dienen als basis om het veiligheidsbeleid - lokaal, regionaal of federaal - nog beter af te stemmen op de noden van de bevolking.

Alvast bedankt voor uw deelname!

Labels