Van oud naar nieuw 2023-2024

in beslag genomen vuurwerk

De overgang van oud naar nieuw verliep ook dit jaar zonder grote incidenten. Al hadden onze ploegen wel een behoorlijk drukke avond, nacht en ochtend.

In totaal waren er zo'n 45 meldingen en interventies, waarvan een heel deel meldingen van vuurwerk. In de Bareelstraat en de Bevrijdingslaan te Sint-Stevens-Woluwe werd er zeer veel vuurwerk afgestoken, ook in de richting van de straat en naar personen. Bij aankomst van de politieploegen werden deze bestookt met vuurwerk. Gezien het gevaar werden beide straten daarom een tijd afgesloten. Ook werd er een verkeersbord beschadigd. De verdachten, afkomstig uit het Brusselse, werden geïdentificeerd en er werd een proces-verbaal opgesteld inzake belemmering van het verkeer en opzettelijke vernieling door ontploffing. In totaal werden er bijkomend nog 11 G.A.S-boetes opgesteld inzake het afsteken van vuurwerk en werden er 78 vuurwerkpijlen, 8 vuurwerkbatterijen en 52 vuurwerkknallers in beslag genomen met oog op vernietiging. Er is geen weet van enige gewonden.

Verder werd een tiental keer tussengekomen voor geluidsoverlast door te luide muziek. Ook werd er één verkeersongeval vastgesteld onder invloed van alcohol.

 

Labels