Sluikstorters op heterdaad betrapt

In de nacht van woensdag op donderdag 2 mei werden door de lokale politie van Zaventem drie verschillende sluikstorters op heterdaad betrapt.

Sinds maart staan twee mobiele overlastcamera's opgesteld aan de carpoolparking in Nossegem, een geliefkoosde plek voor sluikstorters. Er werden in totaal 24 sluikstorters opgemerkt op de beelden, waarvan er op dit moment 12 konden geïdentificeerd worden.

Naast regelmatige passages door de verschillende patrouilleploegen, kregen twee politieploegen deze week opdracht om zich in de buurt op te stellen met een anoniem voertuig om zo de pakkans nog te verhogen. Met resultaat, want op die manier konden reeds drie verschillende sluikstorters worden betrapt. De overtreders mogen allen een GAS-boete verwachten en facturatie van de opruimkosten.

Burgemeester Ingrid Holemans reageert met gemengde gevoelens. Zij is verheugd met de resultaten die de politie boekte, maar betreurt het feit dat er nog steeds mensen hardnekkig blijven sluikstorten. “Het is een moeilijke strijd. Met deze actie willen wij een duidelijk signaal geven dat dergelijke praktijken niet worden aanvaard en dat er effectief wordt opgetreden. Het opruimen en verwerken van al dat afval kost immers handenvol geld. Wij hopen dat sluikstorters bewust worden van de impact van hun asociaal gedrag.” aldus de burgemeester.

De politie vraagt aan alle buurtbewoners en voorbijgangers om extra aandachtig te zijn en alle nuttige informatie te melden in functie van verdere opsporing (bvb nummerplaat, type voertuig,...). Meldingen worden discreet behandeld.

Labels