Resultaten BOB-acties 21-22 januari

Op vrijdag 21 januari en zaterdag 22 januari hield het verkeersteam van de lokale politie Zaventem een grootschalige controle op het rijden onder invloed van drugs en alcohol, dit in het kader van de Winter BOB actie 2022. Er werden in totaal maar liefst 1447 bestuurders gecontroleerd.

In de bijlagen is alvast een overzicht van de resultaten te zien. In totaal werden zo’n 45 PV’s en Onmiddellijke Inningen (OI’s) opgesteld. Op vrijdagavond was 1,02% van de bestuurders onder invloed, op zaterdagavond bleken 2,55% van de bestuurders te diep in het glas gekeken te hebben. 

Dia 1

Tijdens de controle zaterdagavond reed een motorfiets vanaf de E40 naar het controle dispositief toe. De bestuurder maakte rechtsomkeer toen deze het dispositief opmerkte en reed terug de snelweg op tegen de rijrichting in. Het voertuig werd door PZ Wokra achterna gereden met zwaailicht en sirene maar weigerde te stoppen. Na een achtervolging, waarbij de bestuurder van de motorfiets verscheidene zware en gevaarlijke verkeersinbreuken pleegde, kwam hij via de R22 terug naar het dispositief toegereden, waar hij in aanrijding kwam met de combi van het verkeersteam en ten val kwam. Betrokkene bleef weerspannig en werd hierdoor gebeten door de patrouillehond van de PZ Zaventem voor hij overmeesterd kon worden en geboeid werd.  Het feit dat de bestuurder niet beschikte over een rijbewijs is vermoedelijk de reden van zijn vlucht. Het Parket werd gecontacteerd en de nodige pv's werden opgesteld.

Labels