Resultaat verkeersactie 12 en 13 maart 2021

dispositief 1

‌Vrijdag 12 maart en zaterdag 13 maart hield team verkeer acties op rijden onder invloed van alcohol en drugs, gecombineerd met snelheid. Op meerdere locaties in Groot-Zaventem werden op beide dagen tussen 16 uur en 01 uur controleposten opgesteld.

In totaal werden 584 bestuurders onderworpen aan een samplingtest. Iets meer dan 1% van de gecontroleerde bestuurders had een glaasje te veel op. Drie bestuurders bliezen alarm en kregen een tijdelijk rijverbod van drie uur opgelegd. Vijf bestuurders bliezen positief. Hiervan kregen er vier een tijdelijk rijverbod van zes uur en werd bij één bestuurder het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen omwille van een resultaat van 0.93mg/l.

Tevens werd er gecontroleerd op snelheid in de omgeving van de dispositieven. 1267 voertuigen passeerden de mobiele camera, waarvan er 134 te snel reden oftewel 11,48%. De bedenkelijke topper scheurde aan 101 km/uur door de bebouwde kom.

“Alcohol achter het stuur en overdreven snelheid liggen vaak aan de basis van verkeersongevallen. Ons politiekorps blijft inzetten op sensibilisering en controles. Elk slachtoffer van een verkeersongeval is er één te veel. Ook als autobestuurder dien je constant rekening te houden met de andere weggebruikers, niet automobilisten. Zo werken we er als gemeentebestuur volop aan om b.v. het fietsen veiliger te maken, door in te zetten op een veilige infrastructuur. Maar het rijgedrag van autobestuurders blijft daarin uiteraard een enorm belangrijke rol spelen. Op 22 maart geven we het startschot van een grote fietsveiligheidscampagne. Het gaat om een actie waarbij verschillende boodschappen in het straatbeeld te zien zullen zijn. We verspreiden positieve boodschappen waarin fietsers en autobestuurders elkaar bedanken en aanmoedigen om steeds rekening te houden met elkaar. Samen maken we het verschil.”, aldus burgemeester Ingrid Holemans (Open VLD).

 

Labels