Resultaat BOB wintercampagne 2020-2021

BOB

De voorbije BOB-wintercampagne liep van half december tot eind januari. Op 2045 gecontroleerde bestuurders hadden er in onze politiezone 35 te veel gedronken (1,7%). We zitten hiermee iets onder het nationaal gemiddelde (2,2%). Daarnaast werden in die periode ook 8 bestuurders betrapt op rijden onder invloed van drugs.

Andere jaren controleerden we meer op drugs en alcohol in de BOB-periode, maar omwille van de corona-epidemie konden we dit jaar minder testen afnemen. Er moesten extra maatregelen worden genomen om de controles veilig te laten verlopen en ook de avondklok zorgde voor een bijzondere context. De conclusie blijft echter dezelfde: de strijd tegen rijden onder invloed is en blijft belangrijk, ook in coronatijden.

Wist je trouwens dat er deze maand een campagne loopt? Tournée Minérale, of een maand zonder alcohol. Het doel is om meer stil te staan bij de gevolgen van alcoholgebruik en te ervaren wat een maand zonder alcohol met je doet. In 2017 sloegen De Druglijn en Stichting tegen Kanker de handen in elkaar en lanceerden samen dit initiatief. Dit jaar is "Tournée Minérale" al aan de vijfde editie toe.

Labels