Puike samenwerking politie en burger!

Deze week zijn twee mogelijke diefstallen voorkomen dankzij de reactie van alerte burgers.

Een 22-jarige Afghaanse asielzoeker begaf zich via een poortje naar de binnenplaats van een woning. Toen hij werd opgemerkt door een bewoner nam hij de vlucht. Dankzij een gedetailleerde omschrijving van zijn uiterlijk kon de verdachte al snel door een interventieploeg staande worden gehouden. De verdachte droeg geen buit op zich en had geen schade aangericht. Na het verhoor mocht hij opnieuw beschikken.

Een 70-jarige man uit St. Jans Molenbeek stapte een firma in Zaventem binnen wellicht met de intentie om er geld en computers te stelen. Hij werd tegengehouden door de receptioniste alvorens hij iets kon stelen. Een andere werknemer herkende de persoon. De man zou enkele jaren geleden in dezelfde firma zijn computer hebben gestolen. De verdachte vertelde dat hij in de firma aanwezig was om "werk" te zoeken. Hij is al jaren gekend voor gelijkaardige feiten. De man had alternatieve maatregelen van het Parket Dendermonde en is ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter aldaar. Hij werd op 1 september voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde en werd aangehouden.

Merk je iets verdachts? Bel meteen 101!

Jullie alertheid en snelle verwittiging van onze diensten zijn een grote meerwaarde bij de aanpak van criminaliteit, net als de BIN-netwerken!

Labels