Privébijeenkomst stilgelegd met maar liefst 69 aanwezigen

De lokale politie van Zaventem legde zaterdagmiddag (16/01/2021) een privébijeenkomst stil in een woning in Nossegem, na melding van een alerte buurtbewoner.

Een eerste controle door een anonieme interventieploeg van dienst leek de melding te bevestigen. Na overleg met het parket werd er besloten dat er voldoende elementen aanwezig waren om een huiszoeking heterdaad uit te voeren wegens inbreuken op de coronamaatregelen.

Er bleken maar liefst 69 mensen aanwezig in de woning. Hoewel het bezwaarlijk een feest kan worden genoemd - de mensen waren er samen voor een koffietafel - blijft dit een grove en onverantwoorde inbreuk. Bovendien werden ook andere richtlijnen, zoals voldoende afstand en mondmaskerdracht, niet gerespecteerd. Eén persoon wist te ontkomen, maar de overige aanwezigen werden allen geïdentificeerd en verzocht de woning te verlaten. Dit verliep zonder incidenten.

Bij verder nazicht van de betrokkenen bleken een aantal onder hen reeds eerder betrapt op niet naleving van de coronamaatregelen.

Tegen alle aanwezigen werd een proces-verbaal opgesteld, dat voor verder gevolg werd overgemaakt aan het parket. De procureur kan beslissen om mensen rechtstreeks naar de rechter te verwijzen of eerst nog een minnelijke schikking van 750 euro voor te stellen. De organisator zal in ieder geval voor de rechter moeten verschijnen. Tevens werd er een proces-verbaal opgesteld voor illegaal bezit van een verboden wapen (type pepperspray). Het wapen werd in beslag genomen.

Burgemeester Ingrid Holemans betreurt dat er nog steeds mensen zijn die de regels aan hun laars lappen of de ernst van de situatie niet inzien. "Het coronavirus grijpt nog steeds onvermoeibaar om zich heen. Dagelijks raken duizenden mensen besmet en intussen is ook de Britse variant in opmars in ons land. We moeten volhouden en met z’n allen de regels heel goed opvolgen, zodat we ons binnenkort kunnen laten vaccineren zoals gepland en een derde piek kunnen vermijden."

Labels