Politie bevrijdt hond uit voertuig- PZ Zaventem

Op de warmste dag van het jaar bevrijdt de Zaventemse politie een hondje uit een voertuig.

Omstreeks 06u50 ontving de politiedienst de melding dat er een hond opgesloten zat in een bestelwagen. Het diertje had ruim een uur geblaft.

De interventieploeg ging onmiddellijk ter plaatse. Zij troffen een zwaar ademende shi tzu aan. Gezien het uitzonderlijk warme weer, besloten de inspecteurs om de viervoeter zelf te bevrijden. Er stond een raampje op een kier, waardoor het dier gered kon worden zonder schade toe te brengen aan het voertuig. De hond werd meegenomen naar het politiecommissariaat waar het intussen in goede gezondheid werd opgehaald door de eigenaar. Gezien deze de waarschuwing van de inspecteurs echter weglachte, zal een proces-verbaal opgesteld worden.

Burgemeester Ingrid Holemans doet meteen nog een extra oproep naar alle ouders en naar de eigenaars van huisdieren: “ Laat geen kinderen en geen dieren alleen achter in de wagen! De temperatuur in een afgesloten auto kan zeer snel oplopen, zelfs met het raam op een kier. Het hoeft buiten niet eens tropisch warm te zijn om in een mum van tijd 35 à 40 graden te bereiken in de wagen! “

Labels