Dievenbende opgerold dankzij alerte burger

Zaventem: Dankzij de goede reactie van een alerte burger konden leden van een rondzwervende bende snel opgepakt worden door de lokale politie van Zaventem.



Deze namiddag werd een wijkagent van de lokale politie van Zaventem aangesproken door een oudere dame die meldde dat ze even voordien aangesproken werd door vier personen in een voertuig. Omdat ze de situatie niet volledig vertrouwde, heeft zij de personen niet te woord willen staan en is ze doorgelopen. Dankzij haar concrete beschrijving van de inzittenden en het voertuig, kon dit voertuig even later aangetroffen worden in de Steenokkerzeelstraat te Zaventem. Bij controle bleek het voertuig waarmee zij zich verplaatsten niet verzekerd te zijn.



De inzittenden werden overgebracht naar het politiecommissariaat voor verdere controle. Het bleek om één man en drie vrouwen van vreemde origine te gaan. De man was reeds gekend bij de politiediensten.

Bij de fouille werden gestolen voorwerpen aangetroffen. Na een grondige doorzoeking van het voertuig, kon een aanzienlijk en goed verstopte buit aangetroffen worden die vermoedelijk afkomstig is van verschillende diefstallen. De personen zijn gespecialiseerd in het bestelen van oudere personen.


Het parket werd verwittigd. Het onderzoek is lopende. Er is nog geen beslissing genomen met betrekking tot een eventuele aanhouding en voorleiding van de verdachten.


Tenslotte wenst de lokale politie Zaventem nogmaals te benadrukken hoe essentieel de inbreng van alerte burgers kan zijn bij het voorkomen en ophelderen van misdrijven.

Labels