Corona-inbreuken: vorige week even een dipje, maar deze week opnieuw beter

Uit het laatste rapport van de motivatiebarometer afgelopen dinsdag rond het respecteren van de coronamaatregelen blijkt dat er daarvoor nog maar weinig motivatie is. Volgens deze studie is slechts 25 à 35 procent van de mensen nog ten volle overtuigd van de noodzaak van de regels.

Vorige week leek Zaventem ook een dipje te kennen. De politie diende daarom tussen 22 en 28 februari niet minder dan 24 processen-verbaal op te stellen voor het overtreden van de coronamaatregelen.

Het ging om 16 overtredingen op het samenscholingsverbod, 3 overtredingen inzake de mondmaskerplicht en 5 overtredingen op het verbod om zich tussen middernacht en 5 uur ’s ochtends op de openbare weg en in openbare plaatsen te begeven (avondklok).

Twee interventies waren het gevolg van meldingen van bezorgde burgers. Het ging in beide gevallen om verjaardagsfeestjes (1 keer 7 personen en 1 keer 4 personen). De rest van vaststellingen werden gedaan tijdens de reguliere patrouilles. In het begin van die week hielden we nog een gerichte actie in de stationsomgeving en op de wekelijkse markt. Er werd toen waarschuwend opgetreden.

Ingrid Holemans, burgemeester van Zaventem, laat graag weten dat we deze week gelukkig beter nieuws hebben. “Hoewel het aantal besmettingen de laatste dagen in stijgende lijn ging, merken we nu weer een daling. We moeten absoluut een scenario vermijden waarbij we weer teveel besmettingen krijgen waardoor we als gemeente moeilijke maatregelen moeten treffen. Het mooie weer, een kappersbezoek, de vaccinatie die op gang komt,… het lijkt alsof we ons met z’n allen weer meer kunnen veroorloven wanneer het aankomt op sociale contacten. Momenteel is dit jammer genoeg nog niet het geval. Blijf de maatregelen respecteren. Er zijn nog niet voldoende inwoners gevaccineerd en dus is het virus nog niet overwonnen”, aldus de burgemeester.

Labels