Controle zwaarvervoer

Controle zwaarvervoer na tweede vrachtwagen vroegtijdig afgebroken wegens overdaad aan inbreuken.



Tijdens een controle in het kader van het actieplan zwaar vervoer heeft de politie Zaventem in samenwerking met de Vlaamse belastingdienst een aantal vrachtwagens gecontroleerd op hun boorddocumenten alsook op de rij- en rusttijden. Een vrachtwagenbestuurder lapte de regels een beetje te veel aan zijn laars. Zijn vrachtwagen was niet vergund voor het uitvoeren van transport en de nodige taksen werden niet betaald. De periodieke keuring was ook niet in orde, de vrachtwagen diende te worden overgeladen. Ook met de rij- en rusttijden nam hij het niet zo nauw. De vrachtwagen werd een tijdje geïmmobiliseerd in afwachting van de betaling van zijn boete welke het maximumbedrag had bereikt van 5000 Euro. De bestuurder die geen adres heeft in België mocht beschikken na contante betaling.



Een andere bestuurder van een lichte vrachtwagen had geen rijbewijs op zak. Bij nazicht bleek hij nog een aantal maanden ontzet te zijn van het recht tot sturen. Hij kon zijn voertuig achterlaten.



De Vlaamse belastingdienst heeft een aantal bestuurders aan de kant gezet welke nog achterstallige verkeersbelastingen dienden te betalen. Met hun ANPR systeem scanden zij ieder voorbijrijdend voertuig. Een garagehouder werd staande gehouden omdat zijn taks op de commerciële nummerplaten nog niet werd betaald. Hij diende ter plaatse alle achterstallige taksen te betalen.



Dergelijke acties zullen nog herhaald worden.

Labels