Bestuurder met voorlopig rijbewijs loopt tweemaal tegen de lamp

Op 21/08/2019 hield de Lokale Politie Zaventem een controleactie in het kader van de Zomer-BOB-campagne en het fenomeen ‘Overlast’.

Een van de gecontroleerde bestuurders trok de aandacht daar ze duidelijk moeite had om haar voertuig in beweging te krijgen. De bestuurder, die haar rijbewijs niet bij zich had, bleek een voorlopig rijbewijs model 36 te hebben. In het voertuig zaten echter een volwassen passagier zonder rijbewijs en twee kinderen. De bestuurder kreeg een proces-verbaal en mocht zo niet verder rijden. Enkele minuten later werd de bestuurder opnieuw achter het stuur aangetroffen. Ze kreeg hiervoor nogmaals een proces-verbaal. Daarop belde de bestuurder een vriend, die met de wagen naar huis zou rijden. Deze persoon werd eveneens aan een ademtest onderworpen en bleek te veel gedronken te hebben. Zijn rijbewijs werd voor drie uur ingehouden.

In totaal werden er 253 ademtests afgenomen. Naast bovenstaande waren alle resultaten ‘safe’. Verder werden er pv’s opgesteld voor onder meer vervallen keuring, het gebruik van de mobiele telefoon achter het stuur, ladingzekering en inbreuken op de taxiwetgeving. Er werd tevens tweemaal een gebruikershoeveelheid cannabis in beslag genomen.

De Zomer-BOB-campagne loopt nog tot en met twee september 2019. Ook in de strijd tegen overlast worden geregeld gerichte patrouilles en grootschalige acties gevoerd door onze politiezone.

Labels