Aangifte of klacht? Maak (online) een afspraak!

Vanaf 1 november 2021 werkt de politiezone Zaventem met een reservatiesysteem om aangifte te doen of klacht in te dienen. Op die manier worden onnodige wachttijden voor burgers vermeden en wordt er efficiënter gewerkt.

Maak een afspraak

Wie een klacht wil indienen of een aangifte wil doen, kan hiervoor voortaan een afspraak maken. Het gaat wel enkel om aangiftes en meldingen waarvoor de politie niet ter plaatse moet komen, zoals diefstal van een portefeuille of gsm, oplichting of het verlies van de boorddocumenten van een voertuig. Wie dringend politiehulp nodig heeft, moet nog steeds het noodnummer 101 bellen.

Praktisch

Via de grote blauwe knop "maak een afspraak" op de homepage van deze website kan je in enkele klikken een reservatie maken. Je krijgt ook meteen te zien welke documenten je moet meebrengen. Voor wie geen toegang heeft tot internet, kan het telefonisch ook. Je belt dan naar het onthaal (02 719 10 10) om een afspraak te laten inboeken. Je kan een vrij moment kiezen tussen 9u en 19u, maar uiteraard blijft het loket 24u geopend en kan je in bijzondere gevallen nog steeds aangifte doen zonder afspraak. Je moet dan wel rekening houden met mogelijke wachttijden.

Labels