711 bestuurders gecontroleerd tijdens eerste winter Bob-actie

Met de aftrap van de winter Bob-campagne 2021-2022 hielden we het afgelopen weekend al meteen een grote verkeersactie. Op zaterdag 4 december tussen 18.00 uur en 03.00 uur vatte ons verkeersteam post op twee locaties (Leuvensesteenweg en Mechelsesteenweg). Er werd in de eerste plaats gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol en drugs, maar er was ook aandacht voor andere inbreuken. Tijdens de actie werden onze collega's bijgestaan door de Vlaamse Belastingdienst (Vlabel).

In totaal werden er 711 bestuurders onderworpen aan een sampling.



Dit resulteerde in:

- 6 Oi's alco "A"larm  waarvan 1 bestuurder met een voorlopig rijbewijs model 36 maanden

- 5 Pv's alco "P"ositief waar van 1 bestuurder met een voorlopig rijbewijs model 36 maanden

- 2 Pv's drugs onmiddellijke intrekking 15 dagen

- 2 Pv alco "P"ositief onmiddellijke intrekking 15 dagen "0.74mg/L" en "0.84mg/L"

- 1 Oi alco buitenlander (deze betaalde onmiddellijk 1268.84 euro)

- 2 Oi's gordel

- 1 Oi identiteitskaart

- 1 Oi keuring personenwagen

- 5 Oi's overschrijden volle witte lijn (terugdraaiers)

- 3 Oi's negeren D1c (terugdraaiers)

- 11,36 gram cannabis aangetroffen op een persoon

- 1 Pv niet verzekerd voertuig

- 2 personen opsluiting in cel voor openbare dronkenschap

De Vlaamse Belatingsdienst Vlabel ontving voor 2414,57 euro aan openstaande taxen. Twee voertuigen werden getakeld naar aanleiding van het niet kunnen betalen van de openstaande schuld, dit voor een bedrag van 1343,68 euro. Verder werd er nog 1 pv opgesteld voor het niet aanmelden van een handelaarsplaat.

Zoals uit de controle blijkt, is ‘Bob' vandaag nog geen algemene regel bij Belgische bestuurders. Het blijkt nog steeds sociaal aanvaard om drinken en rijden te combineren. In ons land gebeuren echter elke dag gemiddeld 12 ongevallen met een bestuurder onder invloed van alcohol! Met de slogan “Deze keer ben ik Bob!” wil de campagne 2021-2022 dit keer iedereen op zijn eigen verantwoordelijkheid wijzen en engageren om de rol van Bob op zich te nemen. 

Alcohol is niet de enige boosdoener voor veilig verkeer. Daarom richten wij onze controles ook op andere inbreuken, zoals rijden onder invloed van drugs, gsm-gebruik achter het stuur of het niet dragen van de veiligheidsgordel.

De Bob-campagne loopt nog tot 31 januari 2022. 

BOB

 

Labels