Valse verkeersboetes

Er gaan weer diverse valse e-mails de ronde waarin gevraagd wordt om een verkeersboete te betalen. In deze berichten wordt soms het logo van de politie gebruikt en is de afzender van de e-mail ogenschijnlijk de federale politie. Wanneer je met je computermuis op dit mailadres gaat staan, verschijnt  het werkelijke mailadres van de afzender. Hieraan kan je de oplichting herkennen.



Trap niet in de val. Deze berichten zijn een poging tot oplichting. De politie stuurt geen boetes of betalingsverzoeken per e-mail. Jouw verkeersboetes ontvang je alleen per post of in je eBox. 

Voorbeeld van een phishing e-mail

Beantwoord deze e-mails niet en ga zeker niet over tot betaling. Deel nooit persoonlijke gegevens, zoals bankgegevens of identiteitsgegevens. Stuur de e-mail door naar verdacht@safeonweb.be en verwijder daarna de e-mail uit je mailbox. 



Verdacht@safeonweb.be is een mailadres van het Centre for Cyber Crime Security Belgium (CCB). Zij controleren het bericht en kunnen verdachte links en websites laten blokkeren. Door een verdachte e-mail door te sturen naar dit mailadres, help je voorkomen dat anderen slachtoffer worden. 



Ben je toch overgegaan tot betaling? Doe dan zo snel als mogelijk aangifte bij de politie. Meer info over aangifte doen vind je hier

Meer informatie over phishing vind je op www.safeonweb.be

Labels