Werkzaamheden nieuw politiehuis in Kortenberg verlopen vlot

De wijkinspecteurs van de wijkdienst Kortenberg van de politiezone HerKo zullen in de loop van 2025 hun intrek nemen in het nieuwe politiehuis dat momenteel door de gemeente Kortenberg wordt gebouwd aan de Leuvensesteenweg. Het huidige politiehuis Kortenberg, dat deel uitmaakt van het Administratief Centrum van de gemeente aan het Dr. V. Dewalsplein, wordt door de politiezone verlaten en zal terug door de gemeente gebruikt worden.

De laatste jaren werd steeds meer duidelijk dat de inrichting van het huidige politiehuis aan het Dr. V. Dewalsplein verouderd was en dat het onthaal van het politiehuis niet meer voldeed aan de meest recente normen. Een verhuis of een renovatie drong zich bijgevolg op. Doordat de ingang van het politiehuis zich aan de achterkant van het gebouw bevindt, is het huidige politiehuis bovendien onvoldoende zichtbaar vanop straat en is de toegang onvoldoende duidelijk. Burgemeester-voorzitter Thienpont van Kortenberg: “De Belgostock-site aan de Leuvensesteenweg bood de ideale gelegenheid voor de bouw van een nieuw politiehuis en een nieuw welzijnshuis voor de gemeente Kortenberg. Doordat het nieuwe gebouw gelegen is aan de steenweg, maakt het de politie zichtbaarder in het straatbeeld en vlotter bereikbaar.” 

Het onthaal van het nieuwe politiegebouw zal voldoen aan de meest recente normen inzake beveiliging en toegangscontrole. Daarnaast worden er voldoende verhoorlokalen en bureauruimte voor onder meer de vijf wijkinspecteurs van Kortenberg en twee hoofdinspecteurs van de politiezone voorzien. Burgemeester Pollers van Herent: “Op deze manier kunnen de medewerkers van de politiezone HerKo en de inwoners van de gemeente Kortenberg, net zoals in Herent, terecht in een modern, lichtrijk politiegebouw met een toegankelijk onthaal.”  

De politieraad heeft zich in mei principieel akkoord verklaard met de huur van het nieuwe gebouw. Nadat de werken voltooid zijn en de definitieve huurprijs wordt vastgelegd door de politieraad en de gemeenteraad van Kortenberg, kan het gebouw vermoedelijk in de eerste helft van 2025 in gebruik genomen worden.  

Labels