Drie verdachten van woninginbraken in Herent en Haacht gevat

Op dinsdag 9 juli werden drie verdachten gearresteerd na twee woninginbraken in Herent en Haacht. De meerderjarige verdachte werd door de onderzoeksrechter in Leuven aangehouden, de twee minderjarige verdachten werden door de jeugdrechter in een gesloten instelling geplaatst.

Politie HerKo

Politiezone HerKo ontving op dinsdag 9 juli omstreeks 10u15 bijna gelijktijdig twee meldingen over drie personen na enkele verdachte handelingen.

De zoon van een bewoner van de Bijlokstraat in Herent stelde vanop afstand via camerabeelden vast dat drie onbekende personen zich aan de woning bevonden en verwittigde vervolgens de politie. Een interventieploeg van politiezone HerKo ging meteen ter plaatse en stelde vast dat de woning betreden was via een raam dat op kiepstand stond. De verdachten hadden de hele woning doorzocht en een GSM gestolen. De verdachten konden niet meer in de buurt aangetroffen worden. 

Even later, omstreeks 11u, kreeg de politiezone BHK (Boortmeerbeek / Haacht / Keerbergen) een melding van een alerte burger die drie verdachte personen een leegstaande woning zag binnendringen in het Bisschoppenhof in Haacht. Interventieploegen van de politiezone BHK en van politiezone HerKo gingen samen ter plaatse. Drie verdachten werden aangetroffen in de Dorpsstraat in Haacht en waren in het bezit van onder andere een aanzienlijke som cash geld, juwelen, horloges en twee schroevendraaiers.

De drie verdachten werden gearresteerd en overgebracht naar het politiecommissariaat in Herent. Uit onderzoek bleek dat de drie personen zich verplaatsten met een voertuig dat in de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 juli gestolen werd in Brussel. Het voertuig werd aangetroffen op het grondgebied van de politiezone BHK.

Parket Leuven vorderde voor de meerderjarige verdachte een gerechtelijk onderzoek voor diefstal braak, poging diefstal braak en vereniging van misdadigers. De verdachte werd op woensdag 10 juli voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besloot de verdachte aan te houden. De raadkamer bevestigde op vrijdag 12 juli de aanhouding. De twee minderjarige verdachten werden door de jeugdrechter in een gesloten instelling geplaatst. 

De recherche van politiezone HerKo zal onder leiding van de onderzoeksrechter het onderzoek verderzetten.

Bron: Parket Leuven

Labels