Verkeersactie politie HerKo: 97% bestuurders houdt zich aan alcohollimiet

In de nacht van zaterdag 20 februari op zondag 21 februari heeft de politiezone Herent-Kortenberg een verkeersactie op touw gezet en dit zowel in Kortenberg als in Herent. 103 voertuigen werden gecontroleerd: telkens werd de bestuurder aan een ademtest onderworpen en werden onder andere de boorddocumenten nagekeken.

Drie bestuurders (3% van de gecontroleerde voertuigen) dienden hun rijbewijs in te leveren omdat ze onder invloed reden. Een 36-jarige man diende zijn rijbewijs voor een periode van drie uur in te leveren. Van een 60-jarige man en 33-jarige man werd het rijbewijs voor een periode van zes uur ingehouden: zij hadden meer dan 0,8 promille alcohol in hun bloed. Van één bestuurder werd een speekseltest afgenomen om na te gaan of betrokkene onder invloed van drugs reed: de test bleek negatief. Daarnaast werden 11 PV's van waarschuwing opgesteld wegens defecte lichten en werd aan dancing Marquee een GAS-PV opgesteld wegens wildplassen.

Tijdens de verkeersactie werd er aan de Mechelsesteenweg te Herent ook geflitst. De bemande snelheidscamera controleerde 850 voertuigen. 3% was in overtreding. Eén van de voertuigen reed 112 km/u, waar slechts 70 km/u toegelaten is.

Labels