Patsergedrag wordt aangepakt tijdens actie tegen verkeersoverlast

Een gerichte actie tegen tuning en verkeersoverlast, uitgevoerd door de verkeersdiensten van Politiezones Heusden-Zolder en Beringen/Ham/Tessenderlo, ondersteund door de Wegpolitie Limburg, leverde mooie resultaten op. 

quad

Tijdens de controleactie viel het roekeloze gedrag van twee bestuurders op. Een chauffeur van een quad en een Porsche-rijder werden op heterdaad betrapt terwijl ze met overdreven snelheid en gevaarlijk rijgedrag de openbare weg onveilig maakten. Hun gedrag, in een drang om indruk te maken, leidde tot directe en zware sancties. Beide voertuigen werden ter plekke bestuurlijk in beslag genomen en de bestuurders kregen een rijverbod van 15 dagen opgelegd. 

Het patsergedrag en de aanhoudende geluidsoverlast is een groeiend probleem in het verkeer, waarbij bestuurders niet alleen hun eigen leven, maar ook dat van anderen in gevaar brengen door hun roekeloze acties. “Dit soort gedrag is totaal onaanvaardbaar en zal steeds op dezelfde manier worden aangepakt,” aldus korpschef Kris Janssen. “De boodschap is duidelijk: wie zijn ego in het verkeer wil botvieren, kan rekenen op een nultolerantiebeleid van onze kant.

Ook de volgende overtredingen stelden de politiemedewerkers vast: 
-    Een bestuurder werd positief getest op het gebruik van drugs achter het stuur wat resulteerde in een rijverbod van 15 dagen. 
-    Een voertuig met buitenlandse inschrijving werd in beslag genomen wegens het ontbreken van een geldige verzekering en het gebruik van een vals rijbewijs.
-    Een persoon reed zonder geldig rijbewijs, wat leidde tot immobilisatie van het voertuig.
-    Er werden 2 GAS-boetes opgesteld voor lawaaihinder door motoren en uitlaten.
-    Verschillende processen-verbaal werden opgemaakt voor gsm-gebruik achter het stuur wat telkens resulteerde in rijverboden van 15 dagen. 
De politie trof tot slot ook een illegale vreemdeling aan.

De succesvolle actie toont aan dat gerichte verkeerscontroles noodzakelijk blijven om de verkeersveiligheid te waarborgen. De politie benadrukt dat dergelijke controles ook in de toekomst zullen blijven plaatsvinden om de openbare weg toegankelijk en leefbaar te houden voor eenieder.
 

Labels