Actie tegen overlast in Heusden-Zolder: 8 voertuigen getakeld en 13 rijbewijzen ingetrokken

De lokale politie van Heusden-Zolder heeft afgelopen weekend opnieuw overlastcontroles uitgevoerd in en rond de Koolmijnlaan. Die controles zijn vooral gericht tegen geluidsoverlast en roekeloos rijgedrag. Te luide uitlaten en overdreven snelheid zijn al langer een bron van ergernis bij de buurtbewoners én de lokale politie. 

De gerichte verkeerscontroles van de lokale politiezone van Heusden-Zolder vonden plaats op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 augustus. De politie concentreerde zich vooral op de Koolmijnlaan en het Sint-Willibrordusplein, 2 locaties waar wel vaker geluidsoverlast en onveilig rijgedrag wordt gemeld.

De acties bleken achteraf ook nog steeds broodnodig. 3 bestuurders zagen hun voertuigen meteen bestuurlijk in beslag genomen worden, wegens roekeloos rijgedrag en geluidsoverlast door hun uitlaten. Hun auto's werden voor een periode van 15 dagen in beslag genomen én de bestuurders krijgen ook een GAS-boete.

Tijdens de verkeerscontroles liepen ook heel wat andere automobilisten tegen de lamp: 1 bestuurder speelde zijn rijbewijs meteen 15 dagen lang kwijt na een positieve drugstest. Een andere bestuurder blies positief en verliest zijn rijbewijs ook voor een periode van 15 dagen. 4 automobilisten konden zelfs geen geldig rijbewijs voorleggen. En maar liefst 22 bestuurders werden betrapt op het gebruik van een smartphone achter het stuur.

In totaal werden 8 voertuigen getakeld en 13 rijbewijzen ingetrokken. “We krijgen voortdurend dezelfde meldingen rond verkeersonveilig gedrag in onze gemeente,” weet korpschef Kris Janssen. “Dat gaat van geluidsoverlast van motorvoertuigen tot manifest gevaarlijke manoeuvers, waarbij andere - zwakke  - weggebruikers in gevaar kunnen worden gebracht. We blijven daarom inzetten op punctuele en gerichte controles, waarbij we trachten te sensibiliseren waar kan en kordaat op te treden waar nodig."

Labels