Aanbod Child Focus en Mediawijs

Kinderen en jongeren bewustmaken van de gevaren van het internet is een van de prioriteiten van Child Focus. Leerkrachten spelen daarin een sleutelrol. Daarom is het belangrijk om thema’s als sexting, grooming en sextortion niet uit de weg te gaan en uitgebreid aan bod te laten komen in de lessen.

Organisaties als Child Focus en Mediawijs bieden informatief en interactief lesmateriaal aan voor zowel leerkrachten als leerlingen. Meer te weten komen over sexting? Ooit al gehoord van grooming? En wat is sextortion eigenlijk? Neem zeker eens een kijkje op www.childfocus.be voor meer informatie.

Child Focus heeft verschillende vormings- en opleidingsprogramma’s ontwikkeld. Afhankelijk van het thema zijn deze opleidingen interessant voor kinderen, adolescenten en ouders, maar evengoed voor politiemensen, magistraten en anderen die professioneel met kinderen of jongeren bezig zijn.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Voorkempen via het contactformulier of telefonisch via 03 210 40 00.