Resultaten Handhavingsweek

Afgelopen week organiseerde de Vlaamse overheid voor de tweede keer de Handhavingsweek. Onze politiezone voerde de hele week extra controles uit, goed voor in totaal 120 manuren aan bijkomend toezicht.

Operatie Proper

Extra interventieteams en fietsploegen patrouilleerden de afgelopen dagen over het grondgebied Brecht, Malle, Schilde en Zoersel. Voornamelijk in en rond bekende ‘hotspots’ werd een extra oogje in het zeil gehouden. Dat resulteerde in 7 vaststellingen waarvoor 2 GAS-pv’s en 5 vpv’s werden opgesteld. Daarnaast hebben we dit jaar voor het eerst ook ingezet op preventie. Aan de hand van een ludieke quiz hebben we mensen attent gemaakt op de lokale en globale sluikstortproblematiek van vandaag.

Ondanks onze verhoogde inspanningen blijft het moeilijk om daders te vatten. Aarzel daarom zeker niet om politie te contacteren wanneer je iemand afval ziet dumpen. Zo kunnen we de strijd tegen sluikstorten samen aangaan. En onthoud: gooi je afval waar het hoort, in de afvalbak of het recyclagepark, elk bij zijn soort!

Labels