Registreer jouw fiets gratis tegen diefstal!

Mybike.belgium is het fietsregistratieplatform van de federale overheid en de 3 gewesten. Via dit platform kan je je fiets registreren en identificeren met behulp van een sticker. Zo verklein je het risico op diefstal en heling en kan je je fiets sneller terugvinden als die gestolen is. 

MyBike

Een tijdje terug werd Mybike.belgium.be gelanceerd, het fietsregistratieplatform van de federale overheid en de 3 gewesten. Via dit platform kan je je (nieuwe) fiets eenvoudig registreren en identificeren met behulp van een sticker. 

Op de sticker staat een uniek identificatienummer, alsook een QR-code. Hierna wordt je fiets opgenomen in een centraal fietsregister. Op deze manier ben je beter beschermd tegen fietsdiefstal, zeker in combinatie met een goed fietsslot. Bovendien is je fiets sneller terug te vinden als die gestolen is.

Hoe werkt het?

  • Vraag je sticker aan op mybike.belgium.be
  • Geef de gegevens van je fiets en je contactgegevens in. Registreren duurt minder dan 5 minuten.
  • Plak de permanente sticker op je fiets.
  • Iedereen kan de sticker scannen en nagaan of je fiets als gestolen gemeld is.
  • Mensen die je gestolen fiets vinden, kunnen je anoniem contacteren.
  • Als bevoegde diensten (bijvoorbeeld politie) je fiets vinden, kunnen ze je persoonlijk contacteren zodat je je fiets kan ophalen.

 

Het platform is gratis en kan door iedereen gebruikt worden: fysieke personen die in België wonen en rechtspersonen die in België gevestigd zijn. Het platform werkt zowel voor nieuwe als tweedehandsfietsen.