Lokale Politie Voorkempen ontdekt drugsplantage tijdens huiszoeking

Doorgedreven onderzoek door de Lokale Politie Voorkempen leidde afgelopen vrijdag tot de ontdekking van een drugsplantage. In de Smissestraat in Zoersel troffen onderzoekers tijdens een huiszoeking een cannabisplantage aan met zo’n 200 planten. De bewoner van het pand werd aangehouden door de onderzoeksrechter.

Lokale Recherche

Politie Voorkempen kwam de plantage eerder dit jaar op het spoor. Tijdens een verkeerscontrole werden twee verdachte voertuigen gecontroleerd. “De twee verdachten werden ondervraagd over hun betrokkenheid bij een drugsplantage, maar die ondervragingen leverden geen locatie op”, legt woordvoerder Stefanie Verstappen van de Lokale Politie Voorkempen uit.

Positieve huiszoeking

Dankzij doorgedreven onderzoek in dit dossier werd de plantage enkele weken later alsnog gelokaliseerd. Afgelopen vrijdag voerde de lokale politie in opdracht van de onderzoeksrechter een huiszoeking uit en die was positief. “Op de zolder van de woning troffen onze rechercheurs een plantage aan met zo’n 200 cannabisplanten”, bevestigt Verstappen.

De 52-jarige bewoner van het pand werd opgepakt. Hij werd het voorbije weekend voorgeleid voor de onderzoeksrechter en werd aangehouden.

Anoniem meldpunt www.drugsplantageontdekt.be

Burgers die vermoeden dat er zich in hun buurt een cannabisplantage of drugslabo bevindt, kunnen dat anoniem melden op www.drugsplantageontdekt.be. “We roepen burgers op om net als wij alert te zijn voor illegale drugsproductie, want die brengt heel wat risico’s met zich mee. Los van de gevaren van het druggebruik an sich, denken we bijvoorbeeld aan brandgevaar en het vrijkomen van schadelijke stoffen.”

Labels