Europese softwaretool uitgetest op Sluitingsprijs

Traditiegetrouw zal Lokale Politie Voorkempen ook dit jaar weer toezicht houden op het veilige verloop van de Internationale Sluitingsprijs in Malle. Dit jaar zal dat toezicht echter niet enkel verlopen via politiemensen op het terrein. Aan de hand van camerabeelden zal politiezone Voorkempen – als partner in het Europese project Letscrowd – op zondag de grote massa proberen te monitoren.

Camera

Het Europese project Letscrowd is opgezet om instrumenten te ontwikkelen die ondersteuning kunnen bieden bij het beheersen van massabijeenkomsten. De Sluitingsprijs is de ideale gelegenheid om een aantal softwaretools die in ontwikkeling zijn, uit te testen.

Samen met enkele internationale partners zal politiezone Voorkempen aan de hand van demo’s bekijken hoe gebruiksvriendelijk deze tools zijn, in welke mate deze nu al voldoen aan de noden van politie en waar eventueel nog aanpassingen moeten gebeuren. Concreet zou de softwaretool bijvoorbeeld kunnen aangeven of er zich opstoppingen voordoen langs het parcours, zodat politiediensten hier sneller en adequater op kunnen inspelen. Dit alles met het oog op een veilig verloop van massa-evenementen.

Er worden 4 extra camera’s geïnstalleerd op het terrein. Omdat de politie enkel geïnteresseerd is in de grote massa, zal niet worden ingezoomd op individuele bezoekers. Na 30 dagen worden de beelden gewist.

Meer info vind je op de website van Letscrowd.

Labels