20 huiszoekingen op twee dagen om de verkoop van verdovende middelen tegen te gaan.

In de ochtend van 22 en 23 februari hebben de Politiediensten van de Zone Brussel Noord hun acties gecoördineerd om 20 gelijktijdige huiszoekingen uit te voeren in het kader van een drugshandeldossier. 14 kg drugs en 141.000€ werden in beslag genomen.

In totaal werden er 11 personen aangehouden.

résultats opération

Sinds enkele maanden klagen buurtbewoners uit de wijk Navez in Schaarbeek over feiten van drugsverkoop op de openbare weg in de nabijheid van hun woningen en, in het bijzonder, in de omgeving van scholen.

 

Op basis van de klachten van de buurtbewoners en als reactie op dit fenomeen, heeft de Politiezone meerdere gerechtelijke onderzoeken geopend die, tussen 1 januari 2020 en oktober 2021, toegelaten hebben om 3,1 kilo’s cannabis en een tiental gram cocaïne in beslag te nemen. Het onderzoekswerk van lange adem, en in het bijzonder de informatievergaring door de wijkinspecteurs en de politiepatrouilles, heeft er eveneens voor gezorgd dat de hogere hiërarchie van deze drugshandel blootgelegd kon worden.

 

Op basis van dit maandenlange onderzoek heeft de Gecentraliseerde Gerechtelijke Brigade 20 adressen kunnen identificeren waarop er gisteren en vandaag huiszoekingen hebben plaatsgevonden die door de onderzoeksrechter bevolen werden.

 

Bij de huiszoekingen werden 11 verdachten aangehouden.

7 personen werden in verdenking gesteld voor feiten van verkoop van verdovende middelen, in vereniging (waarvan 3 met de hoedanigheid van leider), en werden onder aanhoudingsmandaat geplaatst ; 1 persoon werd in verdenking gesteld voor feiten van verkoop van verdovende middelen, in vereniging, en werd vrijgelaten met voorwaarden door de onderzoeksrechter ; 2 personen werden vrijgelaten na hun verhoor door de politiediensten ; 1 persoon is tegenwoordig nog van zijn vrijheid beroofd, en de onderzoeksrechter zal een beslissing nemen binnen het wettelijk termijn van 48 uren.

De huiszoekingen hebben ook geleid tot de inbeslagname van 55.000€ cash en een kluis, geld op de rekeningen voor een totaal van 91.000€, 14 kilo’s cannabis, 50 gram cocaïne, één 9mm-pistool, 2 trackers, 6 voertuigen, 14 flesjes spierversterkers en een luxehorloge.

 

Een honderdtal politieambtenaren werd ingezet om deze operaties te coördineren.

 

Teneinde de beveiliging van de wijk aan te houden en het veiligheidsgevoel van de burgers te verhogen, zal de Politiezone haar veiligheidsoperaties voortzetten in de wijk.

Labels