Nieuwe beveiligingsoperatie van de Noordwijk door de BBV

De Politiezone Brussel Noord heeft een toename vastgesteld van diefstallen van allerlei aard in de wijk rond het Noordstation (zakkenrollerij, winkeldiefstal, diefstal in voertuigen, enz.), waarvan sommige met geweld gepleegd worden en bij de burgers voor een groeiend gevoel van onveiligheid zorgen. De Zone heeft snel op deze vaststelling gereageerd door gericht patrouilles van verscheidene lokale politiediensten in te zetten, waaronder die van de BBV (Brigade Beveiliging Vervoer), om de veiligheid van buurtbewoners en pendelaars die zich in de wijk rond het Noordstation begeven, te verhogen.

Actieplan van PolBruNo in de Noordwijk

In dit kader heeft de Brigade Beveiliging Vervoer van de Politiezone Brussel Noord op zondag 25 juli een tweede operatie uitgevoerd die gericht was op de bestrijding van zakkenrollerij, diefstal met geweld, het gebruik, bezit en de verkoop van verdovende middelen in de Brusselse Noordwijk, die onmiddellijk aan het Noordstation grenst. De eerste operatie van dit type vond plaats op 3 juli en heeft geleid tot de aanhouding op heterdaad van 3 daders.

Deze operatie kadert meteen in het actieplan voor de Noordwijk van de Politiezone Brussel Noord.

Tijdens deze operatie werden 9 personen en een voertuig gecontroleerd door de Brigade Beveiliging Openbaar Vervoer. In totaal werden 2 gesignaleerde personen onderschept.

Een van de personen werd aangehouden en in verband gebracht met verschillende feiten, waaronder twee diefstallen met geweld en messteken, gepleegd in de Politiezone Brussel Noord en feiten gepleegd in de Politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene. Hij werd ter beschikking gesteld van het parket van Brussel die een onderzoeksrechter gevorderd heeft.

Labels