Controleoperatie in cafés en nightshops

De lokale politie van Brussel-Noord hecht veel belang aan de strijd tegen het zwartwerk en aan de naleving van de verscheidene sociale wetten. Daarom organiseert ze geregeld controleoperaties in cafés en nightshops in de gemeenten Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node en Evere.

p zaterdag 18 november 2017 heeft de Dienst Sociale Wetten een controleoperatie uitgevoerd in cafés en nightshops op het grondgebied van Evere en Schaarbeek. Deze operatie kreeg de naam « Operatie PUB ». Ook de Interventiedienst was aanwezig om ervoor te zorgen dat de opdracht in een beveiligde omgeving zou verlopen. Bovendien besteden de politiemensen van de Interventiedienst ook aandacht aan andere fenomenen, zoals het illegaal onder zich houden van verdovende middelen in openbare ruimten.

In totaal werden er 7 etablissementen gecontroleerd. 1 etablissement heeft een bevel tot bestuurlijke sluiting gekregen. 3 processen-verbaal werden opgesteld voor zwartwerk en voor het onder zich houden of gebruiken van verdovende middelen. 89 personen werden gecontroleerd en 7 van hen werden opgeroepen voor verhoor.

Labels