Hoofd van drugsorganisatie gearresteerd tijdens anti-drugsoperatie van politiezone Brussel Noord

Feit: handel en verkoop in verdovende middelen

Datum en plaats: mei – december, verschillende locaties

Verdachten: O.S. (28 jaar), S.A.(27 jaar), K.A. (27 jaar), E.O. (24 jaar), K.J. (22 jaar)

inbeslagname

In het kader van een drugsverkoop van heroïne en cocaïne in Schaarbeek in de maand mei, werd er een onderzoek gestart waarbij een persoon, K.J., werd geïdentificeerd als lid van drugshandel en een huiszoeking plaatsvond in zijn woonst in de Schaarbeekse Haardstraat op vraag van de onderzoeksrechter. Daar werden een honderdtal gram aan heroïne en cocaïne, verschillende gsm’s en een som van 2.600 euro werden teruggevonden. K.J. bleek de drugslevering te doen van een drugsorganisatie actief in Schaarbeek en Evere en werd ter beschikking gesteld en onder mandaat gesteld van de onderzoeksrechter.

De verzamelde info tijdens deze huiszoeking en verschillende gsm-analyses brachten de naam van mogelijks het hoofd van de drugsorganisatie (O.S.) aan het licht, evenals de namen van andere betrokken personen.

 

7 huiszoekingen naar drugshandel en de leider daarvan

Op basis van dit onderzoek, organiseerde de politiezone Brussel Noord (Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node, Evere) tussen 3 november en 3 december 7 huiszoekingen. Deze vonden plaats in Antwerpen, Etterbeek, Elsene, Wemmel, Laken, Edingen en Chièvres.

Tijdens deze huiszoekingen werden in totaal 1,250 kilogram heroïne en cocaïne, (waarvan een bepaalde hoeveelheid in pakjes voor verkoop), drie precisieweegschalen, ongeveer 4.000 euro, verschillende gsm’s en meerdere simkaarten en documenten teruggevonden. Deze werden door de politie in beslag genomen. Er werd tenslotte ook één voertuig gerechtelijk in beslag genomen.

De verdachte O.S. blijkt een drugsassociatie te leiden welke actief is in Schaarbeek/Evere en Etterbeek, waar de S.A., K.A. en E.O. bij betrokken blijken te zijn voor de drugsverkoop op straat.

De vier individuen O.S., S.A., K.A. en E.O. werden gearresteerd tijdens de huiszoekingen. Zij werden ter beschikking gesteld en staan alle vier onder aanhoudingsmandaat van de onderzoeksrechter.

Deze anti-drugsoperatie was het resultaat van een goede samenwerking tussen de verschillende diensten van de politiezone Brussel Noord en het drugsteam van de Federale Politie.

Labels