Politiezone Brussel Noord verhoogt controles Covid-19 in handelszaken en horeca

Op vraag van de drie burgemeesters van onze politiezone: Mevrouw Jodogne (Schaarbeek), de heer Chahid (Evere) en de heer Kir (Sint-Joost-ten-Node) zal de politiezone Brussel Noord (Schaarbeek, Evere, Sint-Joost-ten-Node) het aantal controles op haar grondgebied verhogen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. De focus zal liggen op plaatsen en momenten waarop er veel mensen aanwezig zijn, zoals handelszaken, winkels, horeca en markten.

De toename in het aantal besmettingen van de laatste dagen vormt de basis voor het nemen van deze maatregel om de burgers van onze zone te beschermen en de verspreiding van het coronavirus te beperken.

Controles op het van het dragen van een verplicht mondmasker en de sociale afstand: eerst waarschuwend, daarna repressief optreden

Concreet wil dit zeggen dat de politiezone Brussel Noord in de eerste fase de burgers zal begeleiden in de naleving van de maatregelen. Enerzijds zullen de controles op het dragen van een mondmasker in winkels, handelszaken en tijdens markten worden opgevoerd. Anderzijds zal de politie controleren op het respecteren van de sociale afstand in de horeca en voornamelijk terrassen.

Wanneer er wordt geconstateerd dat de regels nog steeds niet worden gerespecteerd, zal de politie overgaan tot verbalisering. Er zullen dan pv’s (met onmiddellijke inning van 250 of 750 EUR, afhankelijk van de vastgestelde inbreuk) worden opgemaakt bij het overtreden van de maatregelen.

Onze politie is er voor de bevolking, maar voor het welzijn van iedereen is het nodig dat de bevolking de maatregelen respecteert. Onze lokale politie herhaalt en wijst haar burgers erop om de maatregelen en de 6 gouden regels omtrent het coronavirus te respecteren en na te volgen.

Labels