De « Grand Départ » van de « Tour de France », dat is morgen al!

Met de organisatie van de « Grand Départ » van de « Tour de France » op 6 juli, maar vooral de ploegentijdrit op 7 juli, zal heel Brussel gedurende vier dagen leven volgens het ritme van deze wielerwedstrijd, die bekend staat voor zijn strijd om de gele trui. Maar de organisatie van een dergelijk grootscheeps evenement vormt ook een uitdaging in termen van mobiliteit. Om een antwoord hierop te bieden, werd er een website ontwikkeld. Die website bevat tal van praktische informatie om uw verplaatsingen gedurende deze dagen zo goed mogelijk te organiseren. Zin om een kijkje te nemen? Heel eenvoudig! Surf meteen naar https://granddepart.mobilite-mobiliteit.brussels/nl.

Plan TDF

Gedurende het weekend van de Tour de France, kan je de evolutie van het verkeer in het Brusselse Gewest in real-time volgen via de Twitter van Brussel Mobiliteit: https://twitter.com/MobirisNl

Wij willen u meteen ook meegeven dat u uw wagen het best in de garage laat staan. Maak gebruik van alternatieven zoals de trein of de metro. Geef ook de voorkeur aan deze vervoersmiddelen in plaats van het bovengrondse bus- en tramverkeer, dat eveneens sterk verstoord zal zijn door de verscheidene voorziene betogingen.

Hieronder vindt u een overzicht van de verwachte hinder op het grondgebied van de politiezone Brussel-Noord (Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node en Evere).

1. Tijdens de rit in lijn op zaterdag 6 juli:

  • Het parcours tussen het Madouplein en de Simon Bolivarlaan zal gesloten zijn vanaf 12.30 uur tot 17.30 uur. Om het parcours te bekijken, klik hier.
  • Op het parcours zal een algemeen parkeerverbod gelden.
  • De Madoutunnel zal gesloten zijn.
  • Er zullen wegomleggingen voorzien worden. Aarzel niet om ze te volgen, zoniet loopt u het risico om vast te komen te zitten.
  • Er zullen oversteekpunten voor de voetgangers voorzien worden tot 12.30 uur. Maar het blijft gevaarlijk om over te steken. Om gevaar te vermijden, verzoeken wij u om de aanmaningen van de politiemensen en de seingevers te respecteren.

 

2. Tijdens de ploegentijdrit op zondag 7 juli:

  • Het volledige parcours in Brussel zal gesloten zijn vanaf 06.00 uur, en dit voor de volledige dag. Om het parcours te bekijken, klik hier.
  • Op het parcours zal een algemeen parkeerverbod gelden.
  • Verscheidene tunnels zullen gesloten zijn.
  • Er zullen wegomleggingen voorzien worden.
  • Er zullen oversteekpunten voor de voetgangers voorzien worden tot 12.30 uur. Maar het blijft gevaarlijk om over te steken.
  • Het zal op elk moment mogelijk zijn om te passeren onder de Lambermontlaan per auto, te voet of met de fiets onder de bruggen Haachtsesteenweg en Helmetsesteenweg. Het zal ook mogelijk zijn om bovengronds over te steken boven de tunnel Georges-Henri, aan de rotonde Merode en via het Jubelpark.

Meer info nodig? Surf naar de website: https://www.brusselsgranddepart.com/letour/nl/mobiliteit/.

Labels