De politiezone Brussel-Noord kiest voor… elektrische wagens

De lokale politie heeft onlangs twee elektrisch aangedreven voertuigen gekocht. Een kleine revolutie, resoluut gericht op de toekomst.

Renault Zoé, het eerste elektrische voertuig van de lokale politie

Een VW Golf en een Renault Zoé werden onlangs toegevoegd aan het wagenpark van de politiezone.

Het ene voertuig is een hybridemodel, het andere is volledig elektrisch. Schonere voertuigen, die echt wel een trendbreuk vormen met de politiepraktijken in termen van mobiliteit op het terrein.

Aangezien de politiezone haar milieu-impact wil beperken, zal ze haar wagenpark gedeeltelijk vervangen door kleine stadsauto’s, die veel milieuvriendelijker zijn.

De twee nieuwe wagens werden aangekocht vanuit deze optiek. « Zoé » is meer geschikt voor de korte ritten die de wijkteams dagelijks afleggen en is volkomen aangepast aan de stedelijke omgeving van onze hoofdstad. Haar kenmerken spreken voor zich. Met een autonomie van ongeveer 300 km zal Zoé ervoor zorgen dat de wijkagenten zonder probleem hun dagelijkse 50 à 60 kilometer kunnen afleggen. Daarnaast is dit Renault-model ook voor 85% recycleerbaar.

Het verbruik ligt tussen 133 Wh / km en 137 Wh / km. Omgerekend naar een benzinemotor komt dit overeen met een verbruik van ongeveer 1,37 liter benzine per 100 km. Een ideale wagen voor in de stad: hij stoot geen CO2 (koolstofdioxide) uit, geen NOx (stikstofoxide), geen THC (onverbrande koolwaterstoffen) en geen fijnstofdeeltjes.

Labels