Traffic, a matter of everyone

Het verkeer is een prioriteit voor de lokale politiezone Brussel-Noord (Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node, Evere) en daarom stelt ze alles in het werk opdat iedereen veilig huiswaarts zou kunnen gaan! Met die bedoeling is de lokale politie onlangs van start gegaan met een nieuw project: Traffic, a matter of everyone!

De politie van Brussel-Noord beperkt zich hierbij niet tot het werk van de verkeersfunctionaliteit, maar betrekt alle personeelsleden bij deze problematiek. Zoals de naam van het project het benadrukt: het verkeer is een zaak van iedereen.

Concreet verricht elk commissariaat van de zone minstens twee verkeersacties per maand. De ene actie is themagebonden, de andere is gericht op het hinderlijk parkeren. Vijf thema's werden in aanmerking genomen:

  • Het rijden onder invloed
  • Het dragen van de veiligheidsgordel
  • Het in acht nemen van de verkeerslichten
  • De snelheid
  • De parkeerplaatsen voorbehouden aan personen met beperkte mobiliteit (PBM)

Als thema voor de maand juni werd gekozen voor de parkeerplaatsen voorbehouden aan PBM. Alle commissariaten hebben een specifieke actie georganiseerd in verband met de naleving van deze voorbehouden plaatsen.

In totaal werden er ruim honderd parkeerplaatsen gecontroleerd en werden er 39 processen-verbaal opgesteld.

Bovendien werd er sinds 2017 43 kaarten in beslag genomen wegens misbruik.

Net zoals de acties die gericht zijn op het rijden onder invloed of het dragen van de veiligheidsgordel, zijn ook de voorbehouden plaatsen voor PBM belangrijk en verdienen ze een bijzondere aandacht. De politiezone heeft de aandacht willen vestigen op een problematiek die ons allen aanbelangt!

Labels