€ 100.000 luxeproducten en € 140.000 op verschillende bankrekeningen in beslag genomen door Politiezone Brussel Noord

Op 16 september hebben de onderzoekers van de Gecentraliseerde Gerechtelijke Brigade (GGB) van de Politie Brussel Noord (Schaarbeek, Evere, Sint-Joost-ten-Node) meerdere huiszoekingen uitgevoerd in het kader van een dossier inzake handel in verdovende middelen en oneigenlijk gebruik van de verkoopopbrengst hiervan.

saisies judiciaires

Het onderzoek startte begin juni 2024 toen een patrouille van de wegpolitie van de Federale Politie twee huurvoertuigen opmerkte die elkaar op korte afstand volgden op de E19 in de richting van Antwerpen en uit Breda (Nederland) kwamen. Het eerste voertuig werd onderschept en gecontroleerd. Tijdens de doorzoeking van dit voertuig werden meerdere kartonnen dozen gevuld met marihuana ontdekt, waarvan het totaalgewicht 140 kg bedroeg. De bestuurder, een inwoner van Schaarbeek, werd gevat door de politiediensten.

Het tweede voertuig werd onderschept door de Politiezone Vilvoorde-Machelen. De drie inzittenden, inwoners van Schaarbeek, probeerden te vluchten, maar werden gevat na een achtervolging te voet. Zij waren reeds gekend bij de politiediensten.

De Gecentraliseerde Gerechtelijke Brigade (GGB) van de Politiezone Brussel Noord voerde daarop 4 huiszoekingen uit in de woningen van de aangehouden verdachten. Tijdens deze huiszoekingen werden elementen verbonden aan een handel in verdovende middelen ontdekt: cannabishars, 32.000 euro cash, meerdere gsm’s, alsook 3 luxehorloges en luxelederwaren.

 

In het kader van dit dossier inzake handel in verdovende middelen met regelmatige verplaatsingen tussen België en Nederland, werd het onderzoek voortgezet en heeft dit de GGB van PolBruNo in staat gesteld om twee particulieren te identificeren die ervan verdacht worden de opbrengst van de handel in verdovende middelen verduisterd te hebben. Daarom werden er op maandag 16 september 3 bijkomende huiszoekingen verricht. Luxelederwaren, gsm’s, juwelen en luxehorloges voor een geschatte waarde van 100.000 euro werden in beslag genomen, evenals de geldsom van 140.000 euro op verschillende rekeningen via de bankinstanties. 

Labels